Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine asiana.si,

zadnja osvežitev: 19.12.2015.


Priporočamo vam, da pogoje poslovanja preberete pred nakupom v naši spletni
trgovini. Če se s pogoji ne strinjate vas prosimo, da spletne trgovine ne
uporabljate. Z uporabo spletne prodajalne potrjujete vaše strinjanje s pogoji
poslovanja.


Splošni pogoji spletne trgovine asiana.si so sestavljeni v skladu z ZAKONOM O
VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPOT)
, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov
za e-poslovanje.


Upravljalec trgovine je: družba Asiana d.o.o., s poslovnim naslovom Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, ki jo zastopa direktor Dušan Zver.

 

OBVESTILO

Zaradi uvedbe davčnih blagajn in garancije, smo bili primorani spremeniti pogoje plačila. Kupec lahko plača naročeno blago po predračunu z nakazilom na TRR prodajalca. Dostava je v 2 delovnih dneh po prejetem plačilu. Stroške poštnine se plača direktno Pošti ob dostavi paketa.

CENE

Objavljene cene so maloprodajne z vključenim DDV-jem, razen, če je napisano drugače in veljajo ob plačilu z gotovino ali ob nakazilu na TRR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le v spletni trgovini asiana.si in se lahko razlikujejo od cen v prodajnem skladišču. Če je ob ceni še prečrtana cena je to cena, ki je veljala pred znižanjem po veljavnem ceniku prodajalca.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo prodajalec kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) vrne prodajalcu brez navedbe razloga. V roku 3 dni od prejema blaga nas mora kupec pisno po pošti ali elektronski pošti obvestiti o namenu vračila blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti v roku do 5 dni po sporočilu o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prosimo, da vrnjenim izdelkom priložite tudi kopijo računa in OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA.

Kupec mora blago vrniti na naslov: Asiana d.o.o., Šmarinska cesta 152, 1000 Ljubljana. Vračilo vplačila (vrednost blaga) bo izvedeno na TRR kupca takoj, ko je mogoče, oziroma najkasneje v 15 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja če je blago poškodovano ali so vidne sledi uporabe. Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.


STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka pomeni, da izdelek že ob nakupu nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev po odkritju napake obvestite, lahko zahtevate, da brezplačno odpravimo stvarno napako ali vrnemo del plačila za izdelek v sorazmerju s stvarno napako, izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim izdelkom ali vrnemo celotno vplačilo. Izdelek za katerega menite, da ima stvarno napako nam dostavite na vpogled. Prosimo, da izdelku priložite OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA. Izdelek pošljite na naslov: Asiana d.o.o., Šmarinska cesta 152, 1000 Ljubljana. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo! V primeru ko ugotovimo, da prijavljena napaka ni sporna vaši zahtevi ugodimo v roku osmih dni. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni obvestimo, da je napaka sporna in vam izdelek po zaključku postopka vrnemo v takem stanju kot smo ga prejeli ali pa ga po dogovoru z vami posredujemo na pooblaščeni servis.

VAŠA PRIVOLITEV - ZA ZBIRANJE IN OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v spletno trgovino asiana.si in s strinjanjem s splošnimi določili se šteje, da soglašate s tem, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam registriranih uporabnikov spletne trgovine ter da se strinjate z uporabo vaših podatkov na način in v namene, opisane v nadaljevanju.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Asiana d.o.o., se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

NAMEN ZBIRANJA IN HRANJENJE OSEBNIH PODATKOV

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov so: statistične obdelave, segmentacija kupcev, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na dogodke ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oziroma na podlagi pisnega preklica uporabnika spletne trgovine, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV IN ODGOVORNA OSEBA

Uporabniki osebnih podatkov so administrator, skrbnik spletne trgovine asiana.si. Na vprašanja o zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu zbiranja in uporabe osebnih podatkov ali želje po dodatnih informacijah, vam bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje s podatki registriranih uporabnikov spletne trgovina:

g. Dušan Zver

T: 041/667-926

E: INFO@ASIANA.SI

ODVEZA ODGOVORNOSTI


Prodajalec se trudi zagotoviti točne in ažurne podatke o izdelkih, cenah in pogojih dobave. Ker pa se lahko lastnosti, cena in pogoji dobave tako hitro spremenijo, da prodajalec ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnem mestu, prodajalec
ne daje garancije na točnost informacij in ne prevzema odškodninske odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja in lastnosti določenega izdelka.

Na spletnem mestu so tudi komentarji uporabnikov. Prodajalec ne odgovarja za vsebino komentarjev, si pa pridržuje pravico, da odstrani komentar ali del komentarja, ki je očitno neresničen, zavajajoč ali žaljiv.

Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje poslovanja brez predhodnega obvestila.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina asiana.si, vsi podatki, opisi in slike in grafika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno kopirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja.

Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Če tukaj niste našli odgovora na vaše vprašanje nam vprašanje pošljite na:
 
INFO@ASIANA.SI.

Hvala za nakup, se priporočamo.

Najem spletne trgovine RUF