KLAPAVICE V KOKOSOVI OMAKI

za 4-6 oseb 

 

Sestavine:

  • 2 žlici arašidovega olja
  • 3 žlice grobo sesekljanega česna
  • 2 žlici grobo sesekljane mlade čebulice
  • 2 žlici drobno sesekljane ingverjeve korenike
  • 1,5 kg skrtačenih svežih klapavic
  • 2 žlici RAJAH madras kari v prahu
  • 2 žlici INPROBA ribje omake
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
  • INPROBA olje za wok
  • 3 žlice vode

 

 

Postopek:

 

Vok ali veliko ponev segrejemo na zelo močno vročino. V vročo posodo vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, dodamo ingver, česen in med stalnim mešanjem pražimo 20 sekund. Dodamo klapavice in med mešanjem pražimo  1 minuto. Nato dodamo še madras kari v prahu, ribjo omako, sladkor, kokosovo mleko, vodo in posodo pokrijemo ter jed kuhamo približno 5 minut oz. tako dolgo, da se vse školjke odprejo. Neodprte školjke zavržemo. Jed premešamo in takoj ponudimo.

Najem spletne trgovine RUF