OCVRTI RAKCI IN SIPA V TEMPURINI MOKI

za 4 osebe

čas priprave: 20 minut

 

Sestavine:

  • 150 g rakcev
  • 1 manjša sipa težka 200g
  • 100 g tempurine moke TAS
  • 1 manjša kumara
  • 1 rdeča paprika
  • 100 ml sladke čilijeve omake za zvitke PAN
  • 300ml olja za cvrtje

Marinada:

  • 2 žlici svetle sojine omake PRB
  • ščepec sladkorja
  • 1 žlica riževega kisa
  • ščepec CONIMEX ve-tsin glutamata

 

Postopek:

 

 

Rakcem odstranimo glave in jih olupimo. Repke pustimo. Splaknemo jih pod tekočo vodo in odcedimo. Sipi odstranimo drobovje in pri tem pazimo, da ne ranimo mehurja s črnilom. Iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega kisa in glutamata pripravimo marinado, v kateri mariniramo meso 5 minut.

Kumaro in papriko narežemo na tanjše trakove. Tempurino moko zmešamo s 150ml vode, da nastane gosta tekoča zmes, v katero potopimo meso in zelenjavo.

V voku segrejemo olje in pri nizki temperaturi najprej ocvremo zelenjavo 5 do 7 minut. Pazimo, da se kosi med seboj ne sprimejo. Ocvrte odložimo na krožnik prekrit s papirnato brisačo.

V voku ocvremo rakce, nato pa še sipino meso. Na krožnik položimo ocvrto zelenjavo in ocvrte morske sadeže, zraven pa ponudimo sladko čilijevo omako.

Najem spletne trgovine RUF