RAKCI V KARIJEVI OMAKI PO ŠRILANŠKO

za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

 

Sestavine:

  • 500 g rakcev
  • 400 ml kokosovega mleka Dee Dee TAS
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 5 rdečih čilijev
  • 1 žlica RAJAH  madras kari v prahu
  • 5 žlic ingverja
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 žlice sezamovega olja PAN

 

Postopek:

Rakcem odstranimo glave, repke oluščimo in jih splaknemo pod tekočo vodo. Rdečo papriko narežemo na manjše kvadratke, peteršilj grobo sesekljamo, čili pa narežemo na kolobarčke.

V voku segrejemo sezamovo olje, v njem pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem 3 minute pražimo česen, ingver in rakce in vse skupaj preložimo na krožnik.

V vok damo nekaj žlic kokosovega mleka in kari, premešamo ter pri srednji temperaturi kuhamo 2 minuti. Dolijemo preostalo mleko, dodamo rakce in kuhamo še 10 minut.

 

Serviranje:  jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in kot prilogo ponudimo jasminov riž.

 

Nasvet: za bolj pekočo jed lahko dodamo žlico RAJAH pekoče karijeve paste.

Najem spletne trgovine RUF