INDONEZIJSKI PEČENI RIŽ

čas priprave: 40 minut

za 4 osebe

 

Sestavine:

  • 300g jasminovega riža TILDA
  • 300g piščančjih prsi
  • Youwok kalčki 330g
  • 1/2 pločevinke TAS mlade koruze - cele 425g
  • 1 manjša kumara
  • 2 korenčka
  • 12 gob DIAMOND Šitak
  • 4 jajca
  • 2 mladi čebulici
  • 6 strokov česna
  • 6 žlic PRB sojine omake - gobove
  • 4 žlice INPROBA ostrigove omake
  • 1 žlica trsnega sladkorja
  • ščep glutamata
  • INPROBA wok olje - 3 žlice za peko riža in 2 žlici za peko jajc

 

Postopek:

Pred pripravo gobe namočimo v vodi, da se zmehčajo.

 

V posodi zavremo 600ml vode in dodamo riž ter zmanjšamo temperaturo na najnižjo vrednost in posodo pokrijemo s pokrovko. Riž dušimo približno 15 minut. Med kuho ga nikoli ne premešamo, temveč le preverjamo ali je popil vso vodo. Ko riž popije vso vodo, posodo odstavimo in pokritega pustimo stati cca. 3 minute.

 

Meso narežemo na tanke trakove, mlado koruzo narežemo na 2 cm dolge kose, gobe razplovimo, korenje in kumaro narežemo na tanke trakove, česen in mladi čebuli pa grobo nasekljamo. Jajca ubijemo, stepemo, začinimo z glutamatom in damo na stran.

 

V ponvi segrejeo olje in vanj vlijemo 1/4 jajčne mase, kot bi hoteli narediti omleto. Pečemo približno 3 minute, dokler masa ne zakrkne. Omleto opečemo še z druge strani in jo preložimo na krožnik. Postopek ponovimo, dokler ne spečemo vseh 4 omlet.

 

V voku segrejemo olje za vok in dodamo česen, čebulo in meso. Vse skupaj premešamo in pri visoki temperaturi pečemo 3 minute. Dodamo gobe, korenje, mlado koruzo, kumaro in pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem pečemo 3 minute. Dodamo kuhan riž, mlado čebulo, sojine kalčke, sladkor, sojino in ostrigino omako. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo še 5 minut.

 

Preden jed ponudimo, pripravljene omlete položimo na krožnike, nanje damo pečen riž in jih prepognemo.

Najem spletne trgovine RUF