KITAJSKI REZANCI Z ZELENJAVO

za 4 osebe

čas priprave: 30 minut

 

Sestavine:

  • 250 g conimex chinese mie - širokih rezancev
  • 150 g mlade koruze TAS
  • 10 kosov kitajskih gob mu err KK
  • 100 g bambusovih vršičkov 227g, TAS
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 rdeča čilija
  • 1 žlica ingverja
  • 2 žlici inproba ostrigine omake
  • 3 žlice sojine omake PRB
  • 1 žlica riževega vina
  • 1 žlica PAN sezamovega olja

Postopek:

Gobe namakamo v topli vodi 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih operemo in odstranimo trde dele. Mlado koruzo, stebelno zeleno in čili narežemo na tanke kolobarje.

V posodi zavremo vodo in v njej 5 minut namakamo rezance, nato jih precedimo in splaknemo z mlačno vodo.

V voku segrejmo olje, dodamo gobe, zeleno, ingver, koruzo, bambus in med stalnim mešanjem pražimo pri visoki temperaturi 3 minute. Dodamo sojino omako in riževo vino ter pražimo še minuto. Nato dodamo rezance, ostrigino omako, vse premešamo iin pražimo še 3 minute.

 

Nasvet:

Uporabite lahko poljubno vrsto zelenjave, glede na sezono in želje.

Najem spletne trgovine RUF