za 4 osebe
čas priprave: 40 minut
Sestavine:
Marinada:
Postopek:
Peteršilj in mlado čebulo grobo sesekljamo, dodamo mleto svinjsko meso, svetlo sojino omako in glutamat. Vse dobro pregnetemo in pustimo stati 10 minut. Čebulo narežemo na kolobarčke, čili na trakove. Nato riževe rezance za 5 minut namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Zavremo vodo, dodamo rezance in jih kuhamo 5 minut. Riževa lista zmehčamo tako, da vsakega posebej za 5 minut položimo med vlažni krpi, nato ju razrežemo na 3 cm široke trakove, ki jih pri srednji temperaturi popečemo na olju.
V posodi zavremo 600ml vode, dodamo sojino omako in jušno kocko, ter pustimo vreti 5 minut.
Iz pripravljenega mesa naredimo manjše kroglice, ki jih v juhi kuhamo 10 minut. Proti koncu kuhanja pa dodamo še čebulo in čili. V jušnik dodamo riževe rezance, prilijemo juho in na vrh položimo nekaj rezin popečenih riževih listov.