KISLO-PEKOČA JUHA

za 4 osebe

čas priprave: 1 ura

 

Sestavine:

  • 200 g tofuja
  • 100 g svinjine
  • 150 g bambusovih vršičkov TAS rezine
  • 5 kosov kitajskih črnih gob KK mu err
  • 1 jajce
  • 1 liter kokošje juhe
  • 1/2 žlice soli
  • 1/2 žlice glutamata
  • ščepec sladkorja
  • ščepec zmletega belega popra
  • 1 žlica sojine omake PRB z zlato nalepko 150 ml
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlica sezamovega olja PAN
  • 1 žlica tapiokine moke TAS 

 

Postopek:

 

Pripravimo 1 liter kokošje juhe. Črne gobe namakamo v vodi do 60 minut, da se zmehčajo. Tofu, svinjino in gobe nareženo na zelo tanke lističe, nato vse skupaj z bambusovimi rezinami stresemo v vrelo juho ter začinimo s soljo, poprom, sojino omako, glutamatom, sezamovim oljem in kisom.

Nato dodamo tapiokino moko, zmešano z malo vode, da juha ne bo pregosta. Jajce penasto stepemo in ga med hitrim mešanjem zlijemo v juho, nato pa juho z vmešanim jajcem odstavimo.

Najem spletne trgovine RUF