PIŠČANČJA ENOLONČNICA Z AJDOVIMI TESTENINAMI

za 4 osebe

čas priprave: 45 minut

 

Sestavine:

  • 4 piščančje prsi
  • 100 g rezancev Tokyoto SOBA
  • 2 velika korenčka
  • 2  repi
  • 1 glava brokolija
  • 5 cm velik košček ingverja
  • 1 dl sojine omake PRB
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 4 stroki česna

 

Postopek:

Narezani repi in korenčka stresemo v krop in blanširamo cca. 5 minut, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v večjo posodo. Piščančje prsi začinimo s soljo in mletim poprom ter jih položimo na zelenjavo v posodi. Nato dodamo olupljen in dobro nasekljan ingver ter česen, ki ju povežemo z vrečko iz gaze in položimo v kozico. Prilijemo sojino omako in toliko vode, da prekrije vse sestavine. Zavremo in počasi kuhamo 15 minut.

V drugi posodi zavremo vodo za blanširanje testenin, stresemo jih v krop in blanširamo 5 minut. Brokoli razcvetkamo in stresemo v posodo ter vse skupaj kuhamo še 5 minut. Ko je meso kuhano, dodamo še testenine.

 

Serviranje:

Piščančja enolončnica po azijsko je nasitna kombinacija mesa, testenin in zelenjave in jo lahko ponudimo kot samostojno jed.

 

Nasvet:

Vodo lahko nadomestimo s piščančjo osnovo.

Najem spletne trgovine RUF