za 4 osebe
čas priprave: 45 minut
Sestavine:
Postopek:
Narezani repi in korenčka stresemo v krop in blanširamo cca. 5 minut, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v večjo posodo. Piščančje prsi začinimo s soljo in mletim poprom ter jih položimo na zelenjavo v posodi. Nato dodamo olupljen in dobro nasekljan ingver ter česen, ki ju povežemo z vrečko iz gaze in položimo v kozico. Prilijemo sojino omako in toliko vode, da prekrije vse sestavine. Zavremo in počasi kuhamo 15 minut.
V drugi posodi zavremo vodo za blanširanje testenin, stresemo jih v krop in blanširamo 5 minut. Brokoli razcvetkamo in stresemo v posodo ter vse skupaj kuhamo še 5 minut. Ko je meso kuhano, dodamo še testenine.
Serviranje:
Piščančja enolončnica po azijsko je nasitna kombinacija mesa, testenin in zelenjave in jo lahko ponudimo kot samostojno jed.
Nasvet:
Vodo lahko nadomestimo s piščančjo osnovo.