TEMPURA Z ZELENJAVO

za 4 osebe

 

Sestavine:

 

  • 1 vrečka TAS tempurine moke 150g
  • 100g fižola grmičarja
  • 100g cvetače
  • 1 vrečka KK gob Šitak
  • 3 korenčki
  • 1 majhna bučka (150g)
  • sol

 

 

 

Postopek:

 

Tempurino moko zamesimo s 300ml vode in ščepcem soli v gladko testo.

Fižol operemo in očistimo. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. S fižolom jo blanširamo 3 minute v slani vodi, odcedimo in oblijemo z mrzlo vodo.

Gobe pripravimo po navodilih. Gobe razčetverimo, korenček olupimo in ga kot bučko razrežemo na dolge rezance.

 

V voku segrejemo olje. Zelenjavo po odmerkih obrnemo v moki, povlečemo skozi testo in v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjskem papirju.

Najem spletne trgovine RUF